Zakelijk vastgoed financieren

Als u vastgoed (zoals verhuurde woningen) wilt verbouwen of kopen, dan heeft u een zakelijke financiering voor vastgoed nodig. Ook voor herfinanciering bij het uitbreiden van uw portefeuille is het goed om uw zakelijke vastgoedfinanciering onder de loep te nemen. NIBC Vastgoed Hypotheek is onderdeel van de NIBC Bank N.V. en heeft meer dan 75 jaar ervaring. Deze ervaring zetten wij van harte in om u te helpen met de beste zakelijke lening voor uw vastgoed. Wij vertellen u graag meer over zakelijk lenen voor vastgoed.

De meest aantrekkelijke bank in het vastgoed

Wij financieren (portefeuilles van) beleggingswoningen door heel Nederland. Leningen voor het beleggen in vastgoed variëren van EUR 100.000,- tot EUR 10 miljoen.

De maximale verstrekking is 85% van de waarde, afhankelijk van locatie en energielabel.

U schakelt altijd met een expert. Met onze ‘’Think Yes’’ mentaliteit denken wij graag met u mee in oplossingen.

Alles over uw financieringen in één overzicht via de klantenportal van NIBC Vastgoed Hypotheek. In de portal zijn naast het lening saldo ook de maandelijkse rente/aflossing en de correspondentie met betrekking tot de lening te vinden.

Nieuwbouw, verbouw, projectontwikkeling en transformaties met verbouwkosten tot EUR 10 miljoen.

Wij bieden een aantrekkelijke rente voor klanten met hogere obligo’s en/of financieringsaanvragen. Zie hiervoor de rentes op onze website.

Zakelijk vastgoed financieren

Bij NIBC Vastgoed Hypotheek kijken wij graag met u mee op het gebied van het financieren van zakelijk vastgoed. 

Ehud Neuhaus J Mgztxxdym Unsplash
Welk zakelijk vastgoed financieren?

Een zakelijke lening voor vastgoed kunt u uitsluitend gebruiken voor de financiering van zakelijk vastgoed, zoals verhuurde woningen. Een zakelijke vastgoedfinanciering kan dus niet worden gebruikt voor het financieren van een privéwoning. De focus van NIBC Vastgoed Hypotheek ligt op het financieren van verhuurde (of te verhuren) woningen, waarbij in grotere portefeuilles case-by-case ook non-residentieel vastgoed meegefinancierd kan worden. Inmiddels is het mogelijk om voor verhuurde woningen in héél Nederland een financiering aan te vragen. In steden waar een hogeschool of universiteit is gelegen, kunnen ook studentenwoningen gefinancierd worden.

Een zakelijke financiering voor uw vastgoed, hoe werkt dat?

Voor uw aanvraag om zakelijk vastgoed te financieren, hanteert NIBC  we een vlotte werkwijze en transparante procedure. NIBC hanteert een maximale loan-to-value van 85%. De minimale eigen inbreng bij een zakelijke vastgoed-lening ligt dus op 15%. De loan-to-value (LTV) is de hoogte van de financiering gedeeld door de waarde van het onderpand in verhuurde staat.

U profiteert bij NIBC Vastgoed Hypotheek van een gunstige rente op een zakelijke lening voor vastgoed. Naast een vast contactpersoon, heeft u te allen tijde inzicht in uw zakelijke vastgoed financiering dankzij ons online-portaal. Hier vindt u de maandelijkse kosten, de maandelijkse rente en de aflossing in een handig overzicht.

Persoonlijk en deskundig advies

Wilt u een financiering voor zakelijk vastgoed? NIBC Vastgoed Hypotheek financiert kleine en grote zakelijke beleggers. Wij werken samen met deskundige, onafhankelijke adviseurs en taxateurs. Daarnaast delen wij onze jarenlange ervaring graag in het geven van helder en onderbouwd advies, toegespitst op uw situatie. Snel schakelen, deskundig advies en persoonlijk contact staan bij ons centraal. Neem vrijblijvend contact met NIBC Vastgoed Hypotheek op voor meer informatie.

Proces van aanvraag tot financiering

 • Neem contact op met ons of een van de aangesloten adviseurs*. Zodra u contact heeft opgenomen wordt u begeleidt bij het indienen van de financieringsaanvraag, waarbij er direct op voorhand een screening wordt gedaan of uw aanvraag op hoofdlijnen past binnen de kaders van de NIBC Vastgoed Hypotheek.

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • U loopt samen met ons of de aangesloten adviseur het aanvraagproces door, zodat de aanvraag bij ons in de systemen komt. Als de aanvraag op hoofdlijnen passend is binnen de acceptatierichtlijnen, ontvangt u in de regel binnen 2 werkdagen de indicatieve offerte.

 • Indien u akkoord bent met de indicatieve offerte moet er een taxatierapport opgesteld worden. De aangesloten taxateurs* vindt u op onze website. Deze taxateur zal o.a. vaststellen wat een redelijkerwijs te verwachten markthuur en marktwaarde in verhuurde staat is.  

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • In overleg met ons of de aangesloten adviseur verzamelt u alle stukken die benodigd zijn voor een definitieve beoordeling. De benodigde stukken vindt u in de stukkenlijst bij de indicatieve offerte.

 • Na ontvangst van het complete dossier beoordelen wij uw aanvraag.

  Vanaf het moment dat een dossier compleet is, incl. taxaties, is ca. 1 -1,5 week benodigd voor finale beoordeling.

  Als wij vragen hebben naar aanleiding van de aangeleverde stukken kan dit langer duren.

  Bij bouwfinancieringen is de doorlooptijd veelal langer.

  Bij drukte, speciaal rond jaareinde en de schoolvakanties, kan het proces langer duren.

Kom direct in contact met één van onze specialisten via info@vastgoedhypotheek.nl
Ma-vr 09:00 - 17:00
Open
Daria Nepriakhina Znu3erdabaw Unsplash