Verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek (ook wel bekend als een buy-to-let hypotheek) stelt u als particulier in staat om een koopwoning te financieren die u van plan bent aan derden te verhuren. Dit kan een woning zijn waar u zelf in heeft gewoond of een woning die u specifiek aankoopt om te verhuren. Op het moment dat u wilt verhuizen en de tweede woning wordt aangeschaft, kunt u ervoor kiezen om de oude woning ook nog in bezit te houden en deze ter verhuur aan te bieden.  

Het komt ook vaak voor dat een woning wordt gekocht die bij voorbaat al bestemd is om te verhuren. Het idee hierachter is dat u opbrengsten uit verhuur ontvangt als extra inkomen. Hieronder leggen we meer over verhuurhypotheken uit en wat NIBC Vastgoed Hypotheek voor u kan betekenen. 

De meest aantrekkelijke bank in het vastgoed

Wij financieren (portefeuilles van) beleggingswoningen door heel Nederland. Leningen voor het beleggen in vastgoed variëren van EUR 100.000,- tot EUR 10 miljoen.

De maximale verstrekking is 85% van de waarde, afhankelijk van locatie en energielabel.

U schakelt altijd met een expert. Met onze ‘’Think Yes’’ mentaliteit denken wij graag met u mee in oplossingen.

Alles over uw financieringen in één overzicht via de klantenportal van NIBC Vastgoed Hypotheek. In de portal zijn naast het lening saldo ook de maandelijkse rente/aflossing en de correspondentie met betrekking tot de lening te vinden.

Nieuwbouw, verbouw, projectontwikkeling en transformaties met verbouwkosten tot EUR 10 miljoen.

Wij bieden een aantrekkelijke rente voor klanten met hogere obligo’s en/of financieringsaanvragen. Zie hiervoor de rentes op onze website.

Verhuurhypotheek

Bij NIBC Vastgoed Hypotheek kijken wij graag met u mee op het gebied van verhuurhypotheek. 

Ehud Neuhaus J Mgztxxdym Unsplash
Kenmerkend voor buy-to-let hypotheken

Bij een reguliere woonhypotheek is het vanwege het huurbeding in de hypotheekakte alleen mogelijk dat de eigenaar zelf in de woning woont en verhuren is dan ook vaak niet toegestaan. Bij een hypotheek voor verhuur werkt dit precies andersom. De woning moet verplicht verhuurd zijn of, indien deze leeg wordt aangekocht, in de toekomst verhuurd worden. Bij NIBC Vastgoed Hypotheek helpen wij kleine en grote beleggers bij het financieren van woningen die regulier en rechtstreeks aan derden worden verhuurd.  
 
Het verhuren aan familieleden valt hier niet onder. Ditzelfde geldt ook voor de verhuur aan bemiddelaars of uitzendbureaus, die als doel hebben deze woningen vervolgens verder onder te verhuren. Tot slot is de financiering van ‘short-stay’ (zoals bijvoorbeeld AirBNB) en vakantiewoningen ook niet mogelijk.  
 
Ook de financiering van kamerverhuur is mogelijk, mits deze gelegen zijn in steden met universiteiten of hogescholen. Studenten, expats en young professionals zijn vaak goedgeschikte doelgroepen waarop een verhuurstrategie wordt ingestoken.  
 
De tariefklasse, rentevaste periode en het saldo van uw leningen bij NIBC Vastgoed Hypotheek bepalen gezamenlijk de hoogte van de rente op uw verhuurhypotheek. Wij werken samen met onafhankelijke adviseurs en helpen u graag uw verhuurhypotheek te berekenen. 

Waarom een verhuurhypotheek van NIBC Vastgoed Hypotheek?

Overweegt u een verhuurhypotheek af te sluiten? NIBC Vastgoed Hypotheek schiet al 75 jaar zowel kleine als grotere beleggers te hulp met een passende financiering voor hun vastgoedprojecten, die uiteen kunnen lopen van EUR 70.000,- tot meer dan EUR 10.000.000,-. Onze adviseurs en taxateurs weten wat er speelt en kennen hun vak door en door. We kijken graag samen naar de mogelijkheden voor uw buy-to-let hypotheek. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met NIBC Vastgoed Hypotheek op en ervaar de mogelijkheden! 

Proces van aanvraag tot financiering

 • Neem contact op met ons of een van de aangesloten adviseurs*. Zodra u contact heeft opgenomen wordt u begeleidt bij het indienen van de financieringsaanvraag, waarbij er direct op voorhand een screening wordt gedaan of uw aanvraag op hoofdlijnen past binnen de kaders van de NIBC Vastgoed Hypotheek.

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • U loopt samen met ons of de aangesloten adviseur het aanvraagproces door, zodat de aanvraag bij ons in de systemen komt. Als de aanvraag op hoofdlijnen passend is binnen de acceptatierichtlijnen, ontvangt u in de regel binnen 2 werkdagen de indicatieve offerte.

 • Indien u akkoord bent met de indicatieve offerte moet er een taxatierapport opgesteld worden. De aangesloten taxateurs* vindt u op onze website. Deze taxateur zal o.a. vaststellen wat een redelijkerwijs te verwachten markthuur en marktwaarde in verhuurde staat is.  

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • In overleg met ons of de aangesloten adviseur verzamelt u alle stukken die benodigd zijn voor een definitieve beoordeling. De benodigde stukken vindt u in de stukkenlijst bij de indicatieve offerte.

 • Na ontvangst van het complete dossier beoordelen wij uw aanvraag.

  Vanaf het moment dat een dossier compleet is, incl. taxaties, is ca. 1 -1,5 week benodigd voor finale beoordeling.

  Als wij vragen hebben naar aanleiding van de aangeleverde stukken kan dit langer duren.

  Bij bouwfinancieringen is de doorlooptijd veelal langer.

  Bij drukte, speciaal rond jaareinde en de schoolvakanties, kan het proces langer duren.

Kom direct in contact met één van onze specialisten via info@vastgoedhypotheek.nl
Ma-vr 09:00 - 17:00
Open
Daria Nepriakhina Znu3erdabaw Unsplash