Vastgoedbeleggingen & rendement

In onderstaand artikel zal enkel ingegaan worden op het direct beleggen in vastgoed. Door zelf direct te investeren in vastgoed genereert u een aantrekkelijke vorm van passief inkomen. Voordat u besluit om te gaan beleggen in vastgoed, is het raadzaam om vooraf advies in te winnen bij een adviseur zodat u ook een realistische inschatting kan maken van het eventuele rendement dat behaald kan worden. NIBC Vastgoed Hypotheek legt graag uit welke vormen van rendement er binnen het beleggen in vastgoed zijn.

De meest aantrekkelijke bank in het vastgoed

Wij financieren (portefeuilles van) beleggingswoningen door heel Nederland. Leningen voor het beleggen in vastgoed variëren van EUR 100.000,- tot EUR 10 miljoen.

De maximale verstrekking is 85% van de waarde, afhankelijk van locatie en energielabel.

U schakelt altijd met een expert. Met onze ‘’Think Yes’’ mentaliteit denken wij graag met u mee in oplossingen.

Alles over uw financieringen in één overzicht via de klantenportal van NIBC Vastgoed Hypotheek. In de portal zijn naast het lening saldo ook de maandelijkse rente/aflossing en de correspondentie met betrekking tot de lening te vinden.

Nieuwbouw, verbouw, projectontwikkeling en transformaties met verbouwkosten tot EUR 10 miljoen.

Wij bieden een aantrekkelijke rente voor klanten met hogere obligo’s en/of financieringsaanvragen. Zie hiervoor de rentes op onze website.

Rendement uit vastgoedbelegging

Bij NIBC Vastgoed Hypotheek kijken wij graag met u mee op het gebied van vastgoedbeleggingen. 

Ehud Neuhaus J Mgztxxdym Unsplash
Welke vormen van beleggen in vastgoed zijn er?

Er zjin verschillende vormen van beleggen in vastgoed. Dit zijn de meest voorkomende:

 1. Beleggen in vastgoed middels een beursgenoteerd fonds
 2. Beleggen in vastgoed middels een niet-beursgenoteerd fonds
 3. Direct beleggen in vastgoed
Wat voor soorten rendement zijn er bij het beleggen in vastgoed?

Het voornaamste doel van beleggen in vastgoed is het genereren van rendement. Dit rendement kan worden opgedeeld in direct en indirect rendement.

Het directe rendement bestaat uit de netto-huuropbrengsten die u ontvangt uit uw beleggingspand of vastgoedportefeuille in een bepaalde periode. De netto-huuropbrengsten berekent u door de bruto jaarhuur te verminderen met de exploitatielasten en de kosten van de financiering.

Het indirecte rendement is ook wel de waardevermeerdering van het beleggingsobject of vastgoedportefeuille over een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld de winst zijn die u maakt in de toekomstige verkoop van uw beleggingspand of vastgoedportefeuille. Deze winst ontstaat doordat de marktwaarde is toegenomen ten opzicht van de aankoopprijs die u in het verleden heeft betaald. Uiteraard kan dit ook tegenvallen in een neergaande vastgoedmarkt waardoor er een uiteindelijk verlies wordt behaald in plaats van een winst. Derhalve is het goed om de huidige ontwikkeling op de vastgoedmarkt in de gaten te houden.

Wat is een realistisch rendement?

Hoeveel rendement u behaalt op vastgoedbeleggingen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de stijging en daling van de huizenprijzen, inflatie, kosten van uw financiering, leegstand en de hoogte van de maandelijkse huuropbrengst. Conform een onderzoek van iBeleggen met cijfers van CBS en Vereniging Eigen Huis bedraagt het gemiddelde rendement de afgelopen 14 jaar 4,16% (periode 2007-2020).

Investeren in vastgoed bij NIBC Vastgoed Hypotheek

Overweegt u te gaan beleggen in vastgoed? NIBC Vastgoed Hypotheek is een bank met 75 jaar ervaring en helpt u graag met zoeken naar de juiste financieringsoplossing voor u. Wij werken daarnaast samen met deskundige en onafhankelijke adviseurs door heel Nederland die u van een daadwerkelijk advies kunnen voorzien. Zij kijken samen met u naar de verschillende mogelijkheden die er zijn en kunnen met u een berekening maken met betrekking tot het rendement van uw mogelijke vastgoedinvestering. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over investeren in vastgoed.

Proces van aanvraag tot financiering

 • Neem contact op met ons of een van de aangesloten adviseurs*. Zodra u contact heeft opgenomen wordt u begeleidt bij het indienen van de financieringsaanvraag, waarbij er direct op voorhand een screening wordt gedaan of uw aanvraag op hoofdlijnen past binnen de kaders van de NIBC Vastgoed Hypotheek.

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • U loopt samen met ons of de aangesloten adviseur het aanvraagproces door, zodat de aanvraag bij ons in de systemen komt. Als de aanvraag op hoofdlijnen passend is binnen de acceptatierichtlijnen, ontvangt u in de regel binnen 2 werkdagen de indicatieve offerte.

 • Indien u akkoord bent met de indicatieve offerte moet er een taxatierapport opgesteld worden. De aangesloten taxateurs* vindt u op onze website. Deze taxateur zal o.a. vaststellen wat een redelijkerwijs te verwachten markthuur en marktwaarde in verhuurde staat is.  

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • In overleg met ons of de aangesloten adviseur verzamelt u alle stukken die benodigd zijn voor een definitieve beoordeling. De benodigde stukken vindt u in de stukkenlijst bij de indicatieve offerte.

 • Na ontvangst van het complete dossier beoordelen wij uw aanvraag.

  Vanaf het moment dat een dossier compleet is, incl. taxaties, is ca. 1 -1,5 week benodigd voor finale beoordeling.

  Als wij vragen hebben naar aanleiding van de aangeleverde stukken kan dit langer duren.

  Bij bouwfinancieringen is de doorlooptijd veelal langer.

  Bij drukte, speciaal rond jaareinde en de schoolvakanties, kan het proces langer duren.

Kom direct in contact met één van onze specialisten via info@vastgoedhypotheek.nl
Ma-vr 09:00 - 17:00
Open
Daria Nepriakhina Znu3erdabaw Unsplash