Vastgoed financieren

Als u vastgoed wilt kopen of nadenkt over een herfinanciering van vastgoed, dan heeft u een vastgoed financiering nodig. Het is belangrijk dat een financiering bij uw wensen en financiële mogelijkheden past. NIBC Vastgoed Hypotheek heeft meer dan 75 jaar ervaring in het financieren van vastgoed. Wij delen deze ervaring graag met u, op deze pagina leest u er meer over.  

De meest aantrekkelijke bank in het vastgoed

Wij financieren (portefeuilles van) beleggingswoningen door heel Nederland. Leningen voor het beleggen in vastgoed variëren van EUR 100.000,- tot EUR 10 miljoen.

De maximale verstrekking is 85% van de waarde, afhankelijk van locatie en energielabel.

U schakelt altijd met een expert. Met onze ‘’Think Yes’’ mentaliteit denken wij graag met u mee in oplossingen.

Alles over uw financieringen in één overzicht via de klantenportal van NIBC Vastgoed Hypotheek. In de portal zijn naast het lening saldo ook de maandelijkse rente/aflossing en de correspondentie met betrekking tot de lening te vinden.

Nieuwbouw, verbouw, projectontwikkeling en transformaties met verbouwkosten tot EUR 10 miljoen.

Wij bieden een aantrekkelijke rente voor klanten met hogere obligo’s en/of financieringsaanvragen. Zie hiervoor de rentes op onze website.

Vastgoed financieren

Bij NIBC Vastgoed Hypotheek kijken wij graag met u mee op het gebied van het financieren van vastgoed. 

Ehud Neuhaus J Mgztxxdym Unsplash
Financieren commercieel vastgoed 

Om commercieel vastgoed te financieren, is eigen geld benodigd. NIBC Vastgoed Hypotheek biedt de mogelijkheid om met een beperkte eigen inbreng dit commerciële vastgoed voor de verhuur aan te kopen. Met een vastgoedfinanciering van NIBC Vastgoed Hypotheek kunt u in sommige gevallen tot wel 85% van de marktwaarde in verhuurde staat gefinancierd krijgen.  

Naast het aankopen van commercieel vastgoed is het ook mogelijk om bestaand vastgoed te herfinancieren. Door de herfinanciering van uw lening kunt u gunstigere rentetarieven krijgen op uw nieuwe lening of u kunt eventuele overwaarde benutten om uw vastgoedportefeuille verder uit te breiden. Let er wel op dat er bij een herfinanciering of bij vastgoed financieren met overwaarde sprake kan zijn van een boete bij uw huidige hypotheekverstrekker. Laat u daarom goed vooraf informeren over de mogelijkheden en bijkomende kosten.  

Rente (her)financiering vastgoed 

De hoogte van uw hypotheekrente op de vastgoedfinanciering wordt bepaald door een drietal factoren. Als eerste heeft de termijn van de rentevast periode invloed op de hoogte van de rente. Ten tweede de verhouding tussen de hoogte van uw lening en de marktwaarde in verhuurde staat van het vastgoed. En tot slot wordt de hoogte van de rente bepaald door de totale omvang van uw leningen bij NIBC Vastgoed Hypotheek. Benieuwd naar de huidige rentes? Bekijk dan ons overzicht met actuele hypotheekrentes. 

Think Yes-mentaliteit  

NIBC staat bekend om zijn Think Yes -mentaliteit. Heeft u een specifiek geval waarvan u denkt dat deze niet binnen de kaders past, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We werken daarnaast ook samen met deskundige adviseurs die u kunnen helpen met uw vragen omtrent commercieel vastgoed financieren.  

Persoonlijk contact en transparantie kenmerken verder onze werkwijze. Als u ons belt, krijgt u een werknemer aan de lijn die de productvoorwaarden goed kent en met u meedenkt. Bent u al klant, dan heeft u 24/7 toegang tot uw online klantenportal om uw leningen in te zien en administratieve wijzigingen door te geven. Zowel persoonlijke als huurderswijzigingen.  

Vastgoed financieren met een vastgoedlening van NIBC

NIBC Vastgoed Hypotheek is onderdeel van de in 1945 opgericht NIBC Bank. Met de Vastgoed Hypotheek verstrekken wij financieringen op verhuurd vastgoed door heel Nederland. Door onze Think Yes-mentaliteit denken we graag mee in oplossingen in plaats van problemen. We maken graag het verschil op de voor u belangrijke momenten.  

Wilt u vastgoed (her)financieren en snel weten waar u aan toe bent? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.  

Proces van aanvraag tot financiering

 • Neem contact op met ons of een van de aangesloten adviseurs*. Zodra u contact heeft opgenomen wordt u begeleidt bij het indienen van de financieringsaanvraag, waarbij er direct op voorhand een screening wordt gedaan of uw aanvraag op hoofdlijnen past binnen de kaders van de NIBC Vastgoed Hypotheek.

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • U loopt samen met ons of de aangesloten adviseur het aanvraagproces door, zodat de aanvraag bij ons in de systemen komt. Als de aanvraag op hoofdlijnen passend is binnen de acceptatierichtlijnen, ontvangt u in de regel binnen 2 werkdagen de indicatieve offerte.

 • Indien u akkoord bent met de indicatieve offerte moet er een taxatierapport opgesteld worden. De aangesloten taxateurs* vindt u op onze website. Deze taxateur zal o.a. vaststellen wat een redelijkerwijs te verwachten markthuur en marktwaarde in verhuurde staat is.  

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • In overleg met ons of de aangesloten adviseur verzamelt u alle stukken die benodigd zijn voor een definitieve beoordeling. De benodigde stukken vindt u in de stukkenlijst bij de indicatieve offerte.

 • Na ontvangst van het complete dossier beoordelen wij uw aanvraag.

  Vanaf het moment dat een dossier compleet is, incl. taxaties, is ca. 1 -1,5 week benodigd voor finale beoordeling.

  Als wij vragen hebben naar aanleiding van de aangeleverde stukken kan dit langer duren.

  Bij bouwfinancieringen is de doorlooptijd veelal langer.

  Bij drukte, speciaal rond jaareinde en de schoolvakanties, kan het proces langer duren.

Kom direct in contact met één van onze specialisten via info@vastgoedhypotheek.nl
Ma-vr 09:00 - 17:00
Open
Daria Nepriakhina Znu3erdabaw Unsplash