Investeren in vastgoed

In de laatste jaren is er een toenemende interesse in investeren in vastgoed. De afgelopen tien jaar kochten beleggers volgens het Kadaster 15% van de woningen, in sommige steden was dat zelfs een kwart. Wij vertellen u graag meer over (zakelijk) investeren in vastgoed. Lees hieronder verder. 

De meest aantrekkelijke bank in het vastgoed

Wij financieren (portefeuilles van) beleggingswoningen door heel Nederland. Leningen voor het beleggen in vastgoed variëren van EUR 100.000,- tot EUR 10 miljoen.

De maximale verstrekking is 85% van de waarde, afhankelijk van locatie en energielabel.

U schakelt altijd met een expert. Met onze ‘’Think Yes’’ mentaliteit denken wij graag met u mee in oplossingen.

Alles over uw financieringen in één overzicht via de klantenportal van NIBC Vastgoed Hypotheek. In de portal zijn naast het lening saldo ook de maandelijkse rente/aflossing en de correspondentie met betrekking tot de lening te vinden.

Nieuwbouw, verbouw, projectontwikkeling en transformaties met verbouwkosten tot EUR 10 miljoen.

Wij bieden een aantrekkelijke rente voor klanten met hogere obligo’s en/of financieringsaanvragen. Zie hiervoor de rentes op onze website.

Investeren in vastgoed

Bij NIBC Vastgoed Hypotheek kijken wij graag met u mee op het gebied van investeren in vastgoed.

Ehud Neuhaus J Mgztxxdym Unsplash
Wat is investeren in vastgoed?

Het idee achter geld investeren in vastgoed is het behalen van rendement. Bij vastgoed investeringen bestaat het rendement uit twee delen. Het directe rendement bestaat uit huurinkomsten, na aftrek van kosten voor beheer en onderhoud. Het indirecte rendement wordt bepaald door de verandering van de waarde van het vastgoed. 

Er zijn beleggers die uitsluitend investeren in reguliere woningen, maar ook kamers en studio’s behoren tot de mogelijkheden. Per jaar studeren in Nederland zo’n 600.000 hbo- en wo-studenten, die grotendeels op kamers wonen tijdens hun studiejaren. 

NIBC maakt het middels haar vastgoedleningen mogelijk uw investeringen in onroerend goed te financieren. 

Manieren om de waarde van vastgoed te verhogen

Naast verhuren is het ook mogelijk om het vastgoed te verbouwen. Vastgoed verbouwen kost geld, maar deze investeringen kunnen er met het extra comfort wel voor zorgen dat de waarde van uw onroerend goed stijgt. Een extra verdieping op het huis, het uitgraven van een kelder of het toevoegen van een serre zal het woongenot sterk vergroten. Let wel op dat dergelijke verbouwingen ook risico’s met zich mee kunnen brengen en dat u goed moet kijken wat wel en niet tot de mogelijkheden behoort binnen de gemeente waar het vastgoed is gelegen. Laat u zich goed adviseren bij alle verbouwingen. 

Het verduurzamen van vastgoed is, behalve goed voor het milieu, ook gunstig voor het reduceren van de vaste lasten. Daarnaast hebben toekomstige huurders en kopers hier vaak een zwak voor, omdat er met de dag meer naar energie labels wordt gekeken. Verduurzaming kan door middel van isolatie van het huis, aanpassing van de verwarmingsinstallatie of bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. Verduurzaming en daarmee een beter energielabel levert ook hogere verstrekkingsmogelijkheden op. 


Tot slot vindt er ook al waardestijging plaats door het simpelweg opknappen van hetgeen dat al aanwezig is. Verdient de garagedeur een likje verf? Moet er eens goed naar een deur of raam gekeken worden? Het opknappen van enkele kleine dingen kunnen er al voor zorgen dat de interesse van toekomstige kopers en de prijs die zij voor het vastgoedobject over hebben vergroot worden.  

Investeren in onroerend goed? NIBC Vastgoed Hypotheek helpt u graag.

Wilt u in vastgoed investeren? NIBC Vastgoed Hypotheek werkt samen met deskundige en onafhankelijke adviseurs. Zij weten precies wat er vandaag de dag speelt en kunnen u bijstaan bij alle lastige financiële beslissingen. Samen krijgen we het voor elkaar. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. 

Proces van aanvraag tot financiering

 • Neem contact op met ons of een van de aangesloten adviseurs*. Zodra u contact heeft opgenomen wordt u begeleidt bij het indienen van de financieringsaanvraag, waarbij er direct op voorhand een screening wordt gedaan of uw aanvraag op hoofdlijnen past binnen de kaders van de NIBC Vastgoed Hypotheek.

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • U loopt samen met ons of de aangesloten adviseur het aanvraagproces door, zodat de aanvraag bij ons in de systemen komt. Als de aanvraag op hoofdlijnen passend is binnen de acceptatierichtlijnen, ontvangt u in de regel binnen 2 werkdagen de indicatieve offerte.

 • Indien u akkoord bent met de indicatieve offerte moet er een taxatierapport opgesteld worden. De aangesloten taxateurs* vindt u op onze website. Deze taxateur zal o.a. vaststellen wat een redelijkerwijs te verwachten markthuur en marktwaarde in verhuurde staat is.  

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • In overleg met ons of de aangesloten adviseur verzamelt u alle stukken die benodigd zijn voor een definitieve beoordeling. De benodigde stukken vindt u in de stukkenlijst bij de indicatieve offerte.

 • Na ontvangst van het complete dossier beoordelen wij uw aanvraag.

  Vanaf het moment dat een dossier compleet is, incl. taxaties, is ca. 1 -1,5 week benodigd voor finale beoordeling.

  Als wij vragen hebben naar aanleiding van de aangeleverde stukken kan dit langer duren.

  Bij bouwfinancieringen is de doorlooptijd veelal langer.

  Bij drukte, speciaal rond jaareinde en de schoolvakanties, kan het proces langer duren.

Kom direct in contact met één van onze specialisten via info@vastgoedhypotheek.nl
Ma-vr 09:00 - 17:00
Open
Daria Nepriakhina Znu3erdabaw Unsplash