Beleggen in vastgoed

Steeds meer beleggers zijn actief in vastgoed. Volgens vastgoedadviseur CBRE werd er in 2020 voor 7,8 miljard euro belegd in woningen. Dat was 230 miljoen euro meer dan een jaar eerder, toen ook al sprake was van een record. In dit artikel leest u meer over beleggen in vastgoed.

De meest aantrekkelijke bank in het vastgoed

Wij financieren (portefeuilles van) beleggingswoningen door heel Nederland. Leningen voor het beleggen in vastgoed variëren van EUR 100.000,- tot EUR 10 miljoen.

De maximale verstrekking is 85% van de waarde, afhankelijk van locatie en energielabel.

U schakelt altijd met een expert. Met onze ‘’Think Yes’’ mentaliteit denken wij graag met u mee in oplossingen.

Alles over uw financieringen in één overzicht via de klantenportal van NIBC Vastgoed Hypotheek. In de portal zijn naast het lening saldo ook de maandelijkse rente/aflossing en de correspondentie met betrekking tot de lening te vinden.

Nieuwbouw, verbouw, projectontwikkeling en transformaties met verbouwkosten tot EUR 10 miljoen.

Wij bieden een aantrekkelijke rente voor klanten met hogere obligo’s en/of financieringsaanvragen. Zie hiervoor de rentes op onze website.

Beleggen in vastgoed

Bij NIBC Vastgoed Hypotheek kijken wij graag met u mee naar de financiering van beleggingskansen op het gebied van vastgoed.

Ehud Neuhaus J Mgztxxdym Unsplash
Vastgoedbeleggingen

Veel beleggers zien hun kans schoon om woningen te kopen en dit vervolgens te verhuren. Of het nou gaat om een woonhuis, appartement, studio’s of kamers allen zijn te financieren bij NIBC. Het doel hierbij is om een rendement te behalen op het vastgoed (middels huurinkomsten), zodat u geld verdient op uw belegging.

Bij NIBC Vastgoed Hypotheek kijken wij graag met u mee naar de financiering van beleggingskansen op het gebied van vastgoed. Hierbij moeten de huuropbrengsten groter zijn dan de rente en aflossing van uw financieringen.

Risico’s van beleggen

Geld beleggen in vastgoed is natuurlijk niet risicoloos. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u tijdelijk geen huurders vindt of dat de huurder niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. In dit geval moet u zelf de kosten voor de financiering betalen. Daarnaast is het ook altijd goed om extra geld achter de hand te houden voor eventuele onderhoudskosten en reparatiewerk. Als verhuurder bent u namelijk verantwoordelijk voor de onderhoudsstaat van het vastgoed. Ook behoort het tot de mogelijkheden dat het vastgoed door een slechter economisch klimaat in waarde daalt.

Dit zijn allemaal risico’s die u mee moet nemen bij de overweging om te beleggen in vastgoed. Wilt u sparren over de risico’s dan heeft NIBC Vastgoed Hypotheek een flinke lijst met aangesloten adviseurs die u hierbij kunnen helpen.

In vastgoed beleggen? NIBC Vastgoed Hypotheek biedt oplossingen.

Wij zijn er voor zowel kleine als grotere beleggers en staan hen bij op de momenten die ertoe doen. U kunt bij ons terecht voor financieringen vanaf 75.000 euro tot 10 miljoen. Onze deskundige adviseurs helpen u graag. Meer weten over beleggen in vastgoed? Maak een vrijblijvend afspraak met onze vastgoed experts. 

Proces van aanvraag tot financiering

 • Neem contact op met ons of een van de aangesloten adviseurs*. Zodra u contact heeft opgenomen wordt u begeleidt bij het indienen van de financieringsaanvraag, waarbij er direct op voorhand een screening wordt gedaan of uw aanvraag op hoofdlijnen past binnen de kaders van de NIBC Vastgoed Hypotheek.

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • U loopt samen met ons of de aangesloten adviseur het aanvraagproces door, zodat de aanvraag bij ons in de systemen komt. Als de aanvraag op hoofdlijnen passend is binnen de acceptatierichtlijnen, ontvangt u in de regel binnen 2 werkdagen de indicatieve offerte.

 • Indien u akkoord bent met de indicatieve offerte moet er een taxatierapport opgesteld worden. De aangesloten taxateurs* vindt u op onze website. Deze taxateur zal o.a. vaststellen wat een redelijkerwijs te verwachten markthuur en marktwaarde in verhuurde staat is.  

  *Let op: Aan de adviezen en taxaties zijn kosten verbonden. De adviseur en taxateur zijn onafhankelijk, NIBC is niet verantwoordelijk voor het advies en de taxaties.

 • In overleg met ons of de aangesloten adviseur verzamelt u alle stukken die benodigd zijn voor een definitieve beoordeling. De benodigde stukken vindt u in de stukkenlijst bij de indicatieve offerte.

 • Na ontvangst van het complete dossier beoordelen wij uw aanvraag.

  Vanaf het moment dat een dossier compleet is, incl. taxaties, is ca. 1 -1,5 week benodigd voor finale beoordeling.

  Als wij vragen hebben naar aanleiding van de aangeleverde stukken kan dit langer duren.

  Bij bouwfinancieringen is de doorlooptijd veelal langer.

  Bij drukte, speciaal rond jaareinde en de schoolvakanties, kan het proces langer duren.

Kom direct in contact met één van onze specialisten via info@vastgoedhypotheek.nl
Ma-vr 09:00 - 17:00
Open
Daria Nepriakhina Znu3erdabaw Unsplash