Terug

Maurits Telgenkamp

Directeur Woonholland, ontwikkelaar en belegger.

12 Maurits Telgenkamp 1

In gesprek met Maurits Telgenkamp

Vastgoed Strategen, gemaakt door en voor beleggers, geeft een boeiende kijk op vastgoed en het beleggen in vastgoed. Presentator èn vastgoedbelegger Dirk Taat gaat aan tafel met ervaringsdeskundigen die hun wijsheid graag delen met je.

Dit keer is Dirk in gesprek met Maurits Telgenkamp. Directeur Woonholland, ontwikkelaar en belegger. Ze bespreken de huidige situatie, waarbij er een gespannen koopmarkt is. Maurits geeft aan dit niet de eerste keer is. “Eind jaren ‘70, begin jaren ‘80 is de rente ook snel gestegen, waardoor de markt afkoelde en de prijzen erg daalde. We zitten op dit moment nog niet op het niveau van die jaren.” De stijgende rente krijgen we niet 1-2-3 aangepast en heeft natuurlijk een effect op de woningmarkt.

De passie van Maurits is gebouwen ‘wakker kussen’. “Oudere gebouwen binnen stedelijk of dorpelijk gebied opnieuw leven geven. Als het gebouw af is en er wonen tevreden mensen, dat is waar ik energie van krijg.” Wel ziet hij nog kansen in het realiseren van woningen boven winkels in het centrum. Tot op heden wordt dit niet altijd gedaan, onder andere vanwege vergunningen. Terwijl gemeentes wel een bewoonde binnenstad willen. Maar hij geeft ook aan dat binnenstedelijk gebied verbeteren teamwork is. Zo is het belangrijk dat de gemeente, aannemers, ontwikkelaars samenwerken. Een interessant gesprek over alle belangrijke topics van dit moment. Beluisteren dus!

Disclaimer: Deze vodcast is gemaakt in samenspraak met NIBC Bank N.V., maar niet namens NIBC Bank N.V.