Terug

Ciaran O'Connor

Eigenaar van advocatenkantoor Captree Legal en vastgoedondernemer.

Cairan 5
;

In gesprek met Ciaran O'Connor

Vastgoed Strategen, gemaakt door en voor beleggers, geeft een boeiende kijk op vastgoed en het beleggen in vastgoed. Presentator èn vastgoedbelegger Dirk Taat gaat aan tafel met ervaringsdeskundigen die hun wijsheid graag delen met je.

Dit keer is Dirk in gesprek met Ciaran O'Connor. Als student rechten sprak de vastgoedsector Ciaran O’Connor altijd al aan. Tijdens zijn studie is hij zeer gedisciplineerd geld opzij gaan zetten voor het aankopen van zijn eerste vastgoed. Nu is Ciaran eigenaar van zijn advocatenkantoor Captree Legal en breidt hij nog steeds zijn buy-to-let portefeuille uit. Als vastgoedadvocaat heeft hij een groot netwerk en veel kennis op zak.

De vastgoedportefeuille

Vanaf 2015 heeft Ciaran samen met zijn compagnon stapje voor stapje vastgoed aangekocht. Totdat in 2022 iemand op zijn pad kwam, die dit proces kon versnellen. Gezamenlijk investeren ze in (starters) woningen in Zuid- en Oost-Nederland.

De veranderende woningmarkt

Als jurist ziet Ciaran een aantal problemen bij het plan dat er nu licht vanuit de overheid. “Er wordt een oplossing aangedragen voor een ander probleem. Het echte probleem is namelijk een te kort aan huurwoningen en niet de huurprijzen.” Ten tweede vindt hij het niet rechtvaardig. “Als belegger zijnde wordt je nu geconfronteerd met dit soort maatregelen, terwijl je wel een huurovereenkomst hebt met de huurder”. Ten derde benoemt hij dat dit een desastreus gevolg gaat hebben voor de huurmarkt.

Tip: Lees alle contracten die je hebt goed door. Als jij het niet begrijp dat zal de huurder het waarschijnlijk ook niet begrijpen.

Disclaimer: Deze vodcast is gemaakt in samenspraak met NIBC Bank N.V., maar niet namens NIBC Bank N.V.