Terug

Hoe beter het energielabel, hoe makkelijker te verhuren

7 Jochem Totaal
;

In gesprek met Jochem Agterberg

Vastgoed Strategen, gemaakt door en voor beleggers, geeft een boeiende kijk op vastgoed en het beleggen in vastgoed. Presentator èn vastgoedbelegger Dirk Taat gaat aan tafel met ervaringsdeskundigen die hun wijsheid graag delen met je. 

Dit keer is Dirk in gesprek met vastgoedman Jochem Agterberg. Belegger, taxateur en eigenaar van het groenste makelaarskantoor van Zuid-Holland. Dat laatste vormt meteen een mooi visitekaartje voor de beleggers die het beheer van hun woningportefeuille onderbrengen bij Agterberg (“wij geven heel vaak het advies aan onze beleggers om te verduurzamen en vonden dat we zelf het goede voorbeeld moesten geven”). Verduurzamen staat sowieso op nummer 1 genoteerd bij deze Haagse vastgoedman (“hoe beter het energielabel, hoe makkelijker te verhuren in de vrije sector”) die er graag op wijst dat er tal van subsidies op dat gebied zijn. Een fan van groen dus en een uitgesproken tegenstander van alle recente maatregelen die beleggers moeten weren uit de hofstad. Opkoopbescherming en het splitsingsverbod werken volgens hem juist averechts (“de schaarste wordt hierdoor alleen maar groter”). Wat wel werkt? Splitsen (“daarmee kun je beter inspelen op de vraag ”), bijbouwen en doorstroming stimuleren.

Kortom, een ondernemer met prikkelende opinies. Mooie materie voor iedereen die geïnteresseerd is in vastgoed en graag het naadje van de kous wil weten. Luisteren dus!

Disclaimer: Deze vodcast is gemaakt in samenspraak met NIBC Bank N.V., maar niet namens NIBC Bank N.V.