Terug

Een gedreven ondernemer

8 Martijn Totaal
;

In gesprek met Martijn Lentze

Vastgoed Strategen, gemaakt door en voor beleggers, geeft een boeiende kijk op vastgoed en het beleggen in vastgoed. Presentator èn vastgoedbelegger Dirk Taat gaat aan tafel met ervaringsdeskundigen die hun wijsheid graag delen met je. 

Dit keer gaat Dirk in gesprek met Martijn Lentze, die ondanks zijn jeugdige leeftijd al een oude rot in het Haagse vastgoedgebeuren is. Begonnen in een tijd dat prijzen onder druk stonden (“de markt lag op zijn gat, maar de schaarste was er toen ook al”) met panden te kopen, te renoveren en vervolgens te splitsen in verhuurbare eenheden. Waarbij verduurzaming altijd een belangrijke rol heeft gespeeld (“waarde toevoegen, daar gaat het om, en dat doe je met verduurzamen”). Met zijn 070 Vastgoed groeide Martijn uit tot één van de grotere spelers in het Haagse. Een gedreven ondernemer die regelmatig in de clinch ligt met de gemeente over maatregelen als het splitsingsverbod (“wel een vergunning verlenen om een pand te verbouwen, maar vervolgens geen vergunning om het in gebruik te nemen!”), maar desondanks ziet hij de gemeente als een partner waarmee hij verder moet. Want Haags is hij en blijft hij, ondanks de verleiding van buitenlandse avonturen (“waarom zou je een kwartje ver weg zoeken, als een dubbeltje voor je neus ligt?”). Die toch ook blij is dat sommige Haagse avonturen, zoals eigenaar worden van voetbalclub ADO, niet doorgingen. En over andere avonturen, zoals de voorgenomen transformatie van de Haagse Valkenboskerk tot 36 koopwoningen, met trots vertelt.             

Kortom, een ondernemer pur sang met mooie verhalen. Fijne materie voor iedereen die geïnteresseerd is in vastgoed en graag het naadje van de kous wil weten. Luisteren dus!

Disclaimer: Deze vodcast is gemaakt in samenspraak met NIBC Bank N.V., maar niet namens NIBC Bank N.V.